Προκλητικοί"Σλαβομακεδόνες & Τούρκοι μειονοτικοί" σε μια αποτυχημένη -πάντως- διοργάνωση.

Πραγματοποιήθηκε τελικά χθες ,στην έδρα του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες η εκδήλωση με θέμα: «Οι αγνοημένες μειονότητες στην Ελλάδα».

Οι εκπρόσωποι της οργάνωσης «Ουράνιο Τόξο», η οποία ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί τη «Μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα από κοινού με την αυτοαποκαλούμενη «Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη» εμφανίστηκαν προκλητικοί έναντι της χώρας μας , χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο .
Η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν και στην οποία παραβρέθηκε από πλευράς Ευρωβουλής, μόνο ένας ευρωβουλευτής, ο Βάσκος εθνικιστής κ. Μικέλ Ιρίχο Αμεζάγκα και μια Βελγίδα πρώην ευρωβουλευτής, ο εκπρόσωπος του «Ουράνιου Τόξου» κ. Πέτρος Καζίας, εμφανίστηκε ιδιαίτερα προκλητικός.Και αυτό γιατί είχε φροντίσει μέσω της πολιτικής ομάδας που τον φιλοξενούσε να μην υπάρχει διερμηνεία στην ελληνική γλώσσα, κάτι που θα μπορούσε να προβλεφθεί εύκολα και μάλιστα δωρεάν, αφού πρόκειται για επίσημη γλώσσα της Ε.Ε. Ο ίδιος προτίμησε να μιλήσει ιταλικά.
Οταν ρωτήθηκε γιατί εφόσον δηλώνει Ελληνας πολίτης δεν μιλάει ελληνικά στη συνέντευξη, απάντησε ότι είναι «Ελληνας πολίτης, μακεδονικής εθνότητας και ιταλικής κουλτούρας!!!».
Πριν από τη συνέντευξη με δική του φροντίδα η πολιτική Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, μοίρασε με το λογότυπο της ομάδας, χάρτη με τίτλο: «Πολιτισμοί και γλώσσες στην Ε.Ε.», οποίος φέρει τη σλαβομακεδονική γλώσσα να ομιλείται σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της Δυτικής Μακεδονίας το οποίο φτάνει μέχρι την Κατερίνη!Επί της ουσίας ισχυρίστηκε ότι στην Ελλάδα υπάρχει σήμερα «μακεδονική μειονότητα» 180.000 ατόμων, ενώ κατηγόρησε τη χώρα μας ότι δεν την αναγνωρίζει και δεν επιτρέπει να διδάσκεται η «μακεδονική» γλώσσα στα σχολεία...
Ο εκπρόσωπος της λεγόμενης «Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη» κ. Χαλίτ Χαμπίπογλου, στην παρέμβασή του σημείωσε ότι «η Ελλάδα μας αντιμετωπίζει ως απειλή και αρνείται το διάλογο μαζί μας». Στόχος της «Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» είναι να αναγνωριστούν οι μειονότητες και «όλοι μαζί να λύσουμε τα προβλήματά μας», συμπλήρωσε.Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν και πιέστηκαν από τους διοργανωτές, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες αιτιολόγησαν την άρνησή τους στο ότι "δεν ήθελαν καμία ανάμειξη με τους Σλαβομακεδόνες".Από την πλευρά της και η πολιτική ομάδα των Πρασίνων-Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία, μετά από τις επιστολές διαμαρτυρίας που έλαβαν από Ελληνες ευρωβουλευτές, αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών, έριξαν τους τόνους τις τελευταίες μέρες.
Ενδεικτικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν υπήρξε καμία προαναγγελία της εκδήλωσης.

Πληροφορίες "Ν"

No comments: