Τι έχει να πει τώρα ο κύριος Αλαβάνος για τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου "Μακεδονίας" Στεφάνου;

Όταν πριν μερικούς μήνες ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, μίλησε για ιστορικά Ελληνικά εδάφη στην ΠΓΔΜ, αναφερόμενος στην Ελληνική ιστορία της περιοχής του Μοναστηρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΝ/ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κύριος Αλαβάνος έσπευσε να τις χαρακτηρίσει ως «Την πλέον ακραία στάση που έχει εκφραστεί ποτέ από παράγοντα και των δύο χώρων».

Μόλις προχθές, ο Αρχιεπίσκοπος "Μακεδονίας" Στέφανος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Βατικανό για τον εορτασμό των Αποστόλων των Σλάβων Κυρίλλου και Μεθοδίου, έκανε την ακόλουθη ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ δήλωση:
«Άγιε Κύριλλε, σήμερα, στη δική σου και τη δική μας Θεσσαλονίκη όλα όσα έκανες είναι πέτρινα. Σήμερα, στη γενέτειρά σου πόλη έχουν γίνει όλα στάχτη και σκόνη και δεν έμεινε ούτε γράμμα από τη γλώσσα τη δική σου και τη δική μας. Στην περιοχή όπου τότε όλοι μιλούσαν όπως εσύ και όπως εμείς, σήμερα απαγορεύεται όχι μόνο να ομιλείται αυτή η γλώσσα αλλά και να υπάρχει. Δυστυχώς, εκεί διώκεται και εκτοπίζεται οτιδήποτε είναι μακεδονικό ενώ αμφισβητείται και το όνομα της χώρας και το όνομα της Εκκλησίας και η ίδια η αλήθεια».

Για να δούμε, θα δείξει ο κύριος Αλαβάνος αντίστοιχη ευαισθησία όταν κάποιοι γείτονες δείχνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το πραγματικό τους πρόσωπο διεκδικόντας, χωρίς ντροπή, τη μισή και πλέον Βόρεια Ελλάδα; Μήπως ο κύριος Αλαβάνος και οι σύντροφοί του στις διάφορες συνιστώσες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχουν πρόβλημα μόνο με "ακραίες" Ελληνικές στάσεις και κωφεύουν όταν οι προκλήσεις έρχονται απ'έξω;

Όταν εμείς είχαμε μιλήσει για το Σλαβο"μακεδονικό" αλυτρωτισμό, κάποιοι φίλοι του ΣΥΝ μας χαρακτήριζαν "γραφικούς". Τι έχουν να πούν τώρα;

Ένα ακόμα κλικ εδώ για να δείτε τι πάει να πει πραγματικός εθνικισμός και μίσος για το γείτονα.
 

No comments: