Εξάψαλμο άκουσε ο Χριστόφιας

Ο Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας αμφισβήτησε (επιτέλους) την ορθότητα της πολιτικής του Δημήτρη Χριστόφια σε ομιλία του στο συνέδριο των αποδήμων που διάβασε ο Μητροπολίτης Πάφου.

Στο απόγειό της έφθασε προχθές η υποβόσκουσα αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου για τους χειρισμούς στο Κυπριακό. Αφορμή ήταν η ομιλία του Αρχιεπισκόπου στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Αποδήμων, την οποία διάβασε ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, αφού ο κ. Χρυσόστομος απουσιάζει στην Κίνα. Η ομιλία περιείχε σφοδρές επικρίσεις κατά του Δημήτρη Χριστόφια για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τη νέα διαδικασία λύσης που ξεκινά το Σεπτέμβρη. Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος αμφισβήτησε τις προτάσεις του Προέδρου για το πολίτευμα και την εκ περιτροπής προεδρία, έκανε λόγο για υποβιβασμό του προβλήματος σε διακοινοτική διαφορά, ενώ επέκρινε έντονα την απόφαση να επιτραπεί στους Τ/Κ να μεταβούν στις 8 Αυγούστου στα Κόκκινα μέσω του Λιμνίτη. Φανερά οργισμένος, ο Χριστόφιας ανέβηκε στο βήμα, μίλησε εκτός κειμένου και στηλίτευσε τη στάση του Αρχιεπισκόπου, ενώ αμφισβήτησε την απήχησή του κ. Χρυσοστόμου στο λαό, λόγω του γνωστού τρόπου εκλογής του στο αρχιεπισκοπικό αξίωμα. Η χθεσινή αντιπαράθεση έθεσε τέρμα στην προσωρινή όπως αποδείχθηκε εκεχειρία Προέδρου και Αρχιεπισκόπου που είχε δρομολογηθεί με πρόσφατες δηλώσεις του τελευταίου, απολύτως μάλιστα υποστηρικτικές προς την πολιτική του κ. Χριστόφια στο Κυπριακό. Η αντιπαράθεση προκάλεσε έντονα συναισθήματα και προς στιγμήν πάγωσε το συνέδριο των αποδήμων.
Οι πατριωτικές κορώνες μας έχουν οδηγήσει στα πρόθυρα της καταστροφής απάντησε ο Χριστόφιας κατά την ομιλία του. Δυστυχώς όμως δεν βρέθηκε κανείς να του πει την αλήθεια… Ότι δηλαδή οι ξενόδουλοι και υποτεταγμένοι πολτικοί όπως αυτός, οδήγησαν το Κυπριακό τόσα χρόνια στη διαιώνιση και στην καταστροφή και όχι στην λύση. Θα πρέπει δε κάποιος να τον πληροφορήσει ότι άλλο "λύση" και άλλο "δίκαιη λύση". Έχει διαφορά…

http://gr.novopress.info/?p=410

No comments: